Aalbessenconfiture

benodigdheden
bereiding
De aalbessen wassen, laten uitlekken en rissen.1/3 deel van de vruchten pureren. De gepureerde bessen samen met de overige aalbessen goed met water en geleisuiker vermengen. De pan 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan. De pectine uit de geleisuiker kan nu in de besjes trekken. De kooktijd van 4 minuten zou hiervoor te kort zijn. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 10 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Top