Zwarte bessenvruchtenkoekjes

benodigdheden
bereiding
± 75 minuten.
De zwarte bessen wassen en boven een pan rissen. Het water toevoegen. Langzaam aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes tegen de kook aan houden. Een theedoek vochtig maken en in een zeef leggen. De zeef op een andere pan leggen. De zwarte bessenmassa in de zeef goed laten uitlekken. Het sap kun je eventueel gebruiken voor bijvoorbeeld gelei. De zwartebessenpulp boven een pan door een zeef wrijven. De zwarte bessenmoes afwegen en een zelfde hoeveelheid geleisuiker toevoegen. De geleisuiker goed door de zwarte bessenmoes roeren. De massa al roerend aan de kook brengen en onder goed roeren circa 4 minuten goed borrelend laten koken tot de massa loslaat van de wand van de pan. Een bakplaat bekleden met bakpapier en de zwarte bessenmassa erop uitgieten. De massa circa 2 dagen onafgedekt laten drogen op een warme plaats. De plak omdraaien en nog 1 dag laten drogen. De plak in blokjes snijden en de vruchtenkoekjes door de kristalsuiker wentelen. De vruchtenkoekjes in een gesloten blikken trommeltje bewaren. Tussen elke laag een stukje bakpapier leggen.

Opmerking
Deze koekjes worden van de overgebleven pulp van uitgelekt fruit gemaakt.In plaats van zwarte bessenpulp kan ook de pulp van ander uitgelekt fruit gebruikt worden.

Top