Wortelcake 1

benodigdheden
  • Dit recept is van B. Yavuz te Den Haag (winnaar januari bioscoopbonnenactie winter 2009/2010)
  • 85 g in kleine stukjes gehakte walnoten
  • 75 g in kleine stukjes gehakte amandelen
  • 100 g gesmolten roomboter
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 300 g Van Gilse Basterdsuiker
  • 4 grote eieren, gesplitst
  • 300 g wortel julienne
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • ½ theelepel witte peper
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 250 g roomkaas
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 g ananasstukjes
bereiding
Verwarm de oven voor op 150ºC. Rooster de noten in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn. In een kom boter, olie en 250 gram suiker kloppen tot er een romig mengsel ontstaat. Vervolgens de eierdooiers erdoor heen kloppen. Wortel, bakmeel, kruiden en noten door het mengsel scheppen. Eiwitten stijf kloppen en ook aan het beslag toevoegen. Het beslag in een bakvorm van 24 cm doorsnede doen. De cake bakken in circa 45 minuten. Daarna de temperatuur verhogen naar 175ºC en de cake nog ongeveer 30 minuten bakken (als de bovenkant te donker wordt, deze afdekken met aluminiumfolie). Met een vork of satéprikker controleren of de cake gaar is. Cake laten afkoelen. Roomkaas, rest van de suiker en de slagroom goed door elkaar kloppen tot een glad mengsel. Voeg vervolgens citroensap toe. De afgekoelde cake dik bestrijken met roomkaasmengsel en garneren met ananas.


Top