Winter krentenbrood
benodigdheden
- 500 g zelfrijzend bakmeel
- 150 gram geweekte rozijnen
- 50 gram fijngesneden gedroogde abrikozen
- 50 gram gedroogde fijngesneden vijgen
- mespuntje zout
- 200 gram Van Gilse kristalsuiker
- 1 ei
- 400 ml melk op kamertemperatuur
extra nodig:
- bakvorm ca 1,½ liter
bereiding
bereidingstijd 35 minuten
baktijd 1 uur en 15 minuten
- Verwarm de oven voor op 175 C.
- Meng het bakmeel met de geweekte rozijnen, abrikozen en vijgen en suiker met mespuntje zout.
- Klop het ei los en neem de helft van de melk en meng dit door het bakmeelmengstel.
- Voeg steeds kleine beetjes van de melk toe tot een stevig deeg ontstaat.
- Leg het deeg in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een vochtige lepel.
- Baktijd 1 uur en 15 minuten.
- Test of het deeg gaar is met een satéprikker en als deze droog uit het deeg komt is het brood klaar.
- Laat het brood halfuurtje in de bakvorm afkoelen en verwijder dan de bakvorm.
Top