Winter krentenbrood

benodigdheden
  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram geweekte rozijnen
  • 50 gram fijngesneden gedroogde abrikozen
  • 50 gram gedroogde fijngesneden vijgen
  • mespuntje zout
  • 200 gram Van Gilse kristalsuiker
  • 1 ei
  • 400 ml melk op kamertemperatuur

    extra nodig:
  • bakvorm ca 1,½ liter
bereiding
bereidingstijd 35 minuten
baktijd 1 uur en 15 minuten
  • Verwarm de oven voor op 175 C.
  • Meng het bakmeel met de geweekte rozijnen, abrikozen en vijgen en suiker met mespuntje zout.
  • Klop het ei los en neem de helft van de melk en meng dit door het bakmeelmengstel.
  • Voeg steeds kleine beetjes van de melk toe tot een stevig deeg ontstaat.
  • Leg het deeg in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een vochtige lepel.
  • Baktijd 1 uur en 15 minuten.
  • Test of het deeg gaar is met een satéprikker en als deze droog uit het deeg komt is het brood klaar.
  • Laat het brood halfuurtje in de bakvorm afkoelen en verwijder dan de bakvorm.

Top