Whisky-karameltaart

benodigdheden
bereiding
Roer de roomboter zacht, verkruimel de koekjes en doe beide, samen met de karamelstroop in de keukenmachine. Maal alles tot een gladde massa. Bekleed een springvorm met een doorsnede van 22 cm met plastic huishoudfolie en verdeel de koekjes massa gelijkmatig over de bodem. Zet de vorm een half uur in de koelkast.Doe de snoepjes in een schone theedoek en sla ze met een deegroller of pan in kleine stukjes. Klop de slagroom stijf met poedersuiker naar smaak. Week de gelatine in koud water. Klop de basterdsuiker door de mascarpone. Verwarm de whisky en los er de uitgeknepen gelatine in op. Spatel eerst dit mengsel door de mascarpone, daarna de slagroom en als laatste 2/3 van de snoepjes. Verdeel deze massa over de koekjeslaag in de springvorm en zet de taart 6 uur in de koelkast.

Verwijder de vorm en de folie. Strooi de rest van de snoepjes en een flinterdun laagje poedersuiker over de taart.


Top