Walnootrozijnen koffiebroodjes

benodigdheden
bereiding
Kneed in een kom de witbroodmix met melk, boter, kristalsuiker en zout tot een deeg en laat het deeg 15 minuten op een warme plaats rijzen. Meng de rozijnen, gehakte walnoten, basterdsuiker, kaneel en fijne kristalsuiker in een kom. Verwarm de oven op 180º C voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier, rol het deeg uit tot een lap van 20 cm x 20 cm. Verdeel het walnotenmengsel over het deeg (laat een rand 1 cm.vrij). Rol het deeg strak, snijd de rol in plakken van ongeveer 2 cm dik. Verdeel de plakken over de bakplaat en laat op een warme plaats rijzen. Bak de broodjes ongeveer 30 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant mooi bruin is. De broodjes op een rooster laten afkoelen. Roer in een kom poedersuiker met water tot een stevige glazuur, bestrijk de broodjes met de glazuur.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à 20°C verlagen.

Top