Vermicelli dessert

benodigdheden
  • 100 g fijne vermicelli
  • 125 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 75 g boter
  • 700 ml volle melk
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 kruidnagels
  • 3 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 g zout
  • 400 ml water
bereiding
Bak de rozijnen in 30 gram boter op een laag pitje tot ze opzwellen. Verhit het water en de specerijen in een pan.
Breek de vermicelli in stukjes en bak ze al roerend goudbruin in de rest van de boter. Zet het vuur zachter. Zeef het kruidenwater en giet het water weer in de kookpan. Voeg langzaam de suiker, het zout en de vermicelli toe. Laat het, al roerend, 10 minuten koken.
Voeg dan de melk en de rozijnen toe en laat het nog enkele minuten doorkoken.
Dit gerecht kan zowel warm als koud opgediend worden.
Opmerking
Eventueel kunnen de kruidnagels, de kardemompeulen en het kaneelstokje vervangen worden door een halve theelepel koek- of speculaaskruiden.

Top