Tomatenchutney met paprika

benodigdheden
  • 500 g ontvelde, rode tomaten
  • 250 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 2 rode paprika’s
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1½ dl dragonazijn
  • 2 laurierbladeren
  • 2 à 3 eetlepels rozijnen
  • 2 à 3 eetlepel fijn gehakte walnoten of amandelen
  • 4 hele kruidnagels
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 2 dl water
bereiding
Snijd de tomaten in stukken. Breng in een pan 2 dl. water aan de kook en los de suiker erin op. Voeg de tomaten toe en laat alles gedurende 10 minuten zachtjes koken. Was de paprika’s onder stromend koud water. Verwijder de steelaanzetting, neem het zaad en de zaadlijsten weg. Snijd de paprika’s hierna in kleine stukjes. Voeg ze samen met knoflook, ui, azijn, laurierbladeren, rozijnen, amandelen of walnoten, kruidnagels, cayennepeper en zout toe aan de tomaten. Schep alles enkele malen om en temper de warmtebron. Laat het gedurende 40 minuten zachtjes pruttelen. Neem daarna de pan van de warmtebron en verwijder de laurierbladeren en de kruidnagels. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top