Tomatenchutney met groene Spaanse peper

benodigdheden
  • 500 g ontvelde, rode tomaten
  • 6 à 8 groene pepers
  • 250 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1½ dl dragonazijn
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 4 hele kruidnagels
  • 2 laurierbladeren
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 2 dl water
bereiding
Snijd de tomaten in stukken. Breng in een pan 2 dl water aan de kook. Doe de stukken tomaat hierin. Laat ze gedurende 15 minuten zachtjes koken. Giet de gehele inhoud van de pan in een fijne zeef en wrijf zo veel mogelijk vaste bestanddelen erdoor. Was de pepers en verwijder de uiteinden. Halveer de pepers en neem het zaad en de zaadlijsten weg. Hak of snijd de pepers hierna in snippers. Voeg ze samen met alle overige ingrediënten toe aan de tomatenmassa. Laat alles gedurende 40 minuten boven een matig afgestelde warmtebron zachtjes pruttelen. Roer het mengsel van tijd tot tijd om. Verwijder na afloop van de aangegeven kooktijd de laurierbladeren en de kruidnagels. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top