Tomatenchutney met abrikozen

benodigdheden
  • 250 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 600 g rode tomaten
  • 4 grote gedroogde abrikozen zonder pit
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 8 hele kruidnagels
  • 2 laurierbladeren
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 1 mespunt garam masala
  • 1 dl tamarindevocht
  • 2 dl water
bereiding
Breng 2 dl water aan de kook en los onder voortdurend roeren de suiker erin op. Snijd de tomaten in parten en verwijder zo veel mogelijk zaadjes. Spoel de abrikozen af onder stromend koud water. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Voeg de tomaten, abrikozen en alle overige ingrediƫnten toe aan de inhoud van de pan met het suikerwater. Breng alles aan de kook. Temper hierna de warmtebron en laat alles onder af en toe roeren 50 Ơ 60 minuten zachtjes pruttelen totdat een zeer stijve massa is overgebleven. Verwijder na het einde van de kooktijd de kruidnagels en de laurierbladeren. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top