Tiramisu met fruit

benodigdheden
  • ½ kg mascarpone
  • 150 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 6 eetlepels Amaretto
  • l pak lange vingers
  • fruitlikeur
  • in stukken gesneden fruit zoals aarbeien, frambozen, kersen bijv. aardbeien-, frambozen- of kersenlikeur
bereiding
Lange vingers drenken in de likeur en in een schaal schikken. De eidooiers met de suiker opkloppen. Mascarpone en ameretto toevoegen. Alles tot een gladde saus roeren. De stijfgeklopte eiwitten toevoegen. De helft van de saus over de lange vingers gieten en vervolgens een laag in stukken gesneden fruit op het sausmengsel aanbrengen. Een tweede rij gedrenkte lange vinger in de schaal schikken. De rest van de saus hierover gieten. Afsluiten met een laag fruit. De schaal ongeveer 30 minuten in het vriesvak of minstens 3 uur in de koelkast zetten.

Fruitlikeur kunt u ook zelf maken. Zie hiervoor het recept ‘Aardbeienlikeur’, ‘Frambozenlikeur’ of ‘Kersenlikeur’.


Top