Speculaas parfait, gepocheerde kersen en kruidnoten kruim

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
45 minuten

Parfait:
Breng de melk samen met de speculaas kruiden aan de kook. Meng de eidooiers met de witte basterdsuiker in een kom. Giet de hete melk al roerend bij het ei. Verwarm het eimengsel au bain marie tot 75°C. Laat het eimengsel afkoelen door de kom te zetten op een bak met water en ijs. Klop de slagroom lobbig (iets dikker dan yoghurt). Roer de slagroom door het eimengsel. Giet de parfait in vormpjes naar keuze (vaste vormpjes moeten bekleed worden met huishoudfolie om de parfait eruit te kunnen halen). Zet de parfait minimaal drie uur in een vriezer van -18°C.
Gepocheerde kersen:
Zeef de kersen en vang het kersensap op. Meng het kersensap met de specerijen, de lichte basterdsuiker en voeg naar smaak port en/of rode wijn toe. Kook dit geheel totdat er een stroop ontstaat. Zeef de specerijen uit de stroop en giet de warme stroop over de kersen heen. Laat de kersen minimaal een half uur staan.
Kruim:
Maal de kruidnoten tot grove stukken in een keukenmachine.
Serveren:
Warm de kersen op in 2/3 deel van de stroop. De rest van de stroop gebruiken als garnering. Haal de parfait uit de vorm en plaats in het midden van een bord. Verdeel het kruidnotenkruim over de parfait. Garneer de parfait met de warme kersen en een deel van de koude stroop.

Top