Snoesjes van soesjes

benodigdheden
bereiding
Limoenen wassen en afdrogen. Schil eraf raspen en vruchten uitpersen. Water met zout en boter aan de kook brengen. In één keer basterdsuiker, bakmeel en de helft van limoenschillen toevoegen. Op een laag vuur blijven roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Pan van het vuur nemen en één voor één de eieren door het beslag kloppen. Oven verwarmen tot 200°C. Bakplaat bedekken met vetvrij bakpapier. Deeg in porties ter grootte van een walnoot op het bakblik scheppen en de soesjes in 25 minuten bol, bruin en gaar bakken. Daarna af laten koelen op het aanrecht.Het gelatineblaadje weken in koud water. Melk verhitten. Chocolade in stukjes breken en met 75 gram poedersuiker in de hete melk laten oplossen. Mascarpone erdoor spatelen. Passievruchten halveren en vruchtvlees met de pitjes, de rest van de limoenschillen en 2 eetlepels limoensap door het mascarpone-melkmengsel spatelen. Slagroom stijfkloppen en toevoegen aan het mengsel. Indien gewenst nog wat poedersuiker aan deze vulling toevoegen. Soesjes openknippen en rijkelijk vullen. Ongeveer 100 gram poedersuiker met een paar theelepels limoensap tot een dik glazuur roeren. Op de bovenkant van ieder soesje een theelepel glazuur scheppen. Glazuur hard laten worden. Soesjes op een mooie schaal schikken en eventueel vlak voor het serveren nog licht bestuiven met poedersuiker.


Top