Sneeuwbal koekjes

benodigdheden
bereiding
  • Klop de boter met de kristalsuiker romig. Voeg het vanille extract, bloem, zout en de pecannoten toe en kneed kort met de hand door.
  • Laat het deeg een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
  • Verdeel het deeg in 30 stukjes en draai er balletjes van.
  • Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Vul een bakje met poedersuiker en druk de koekjes er één voor één aan alle kanten in, zodat er een dik laagje poedersuiker om de koekjes zit.
  • De poedersuiker zal wat gaan smelten, zo ontstaat er een glazuurlaagje.
  • Laat de koekjes helemaal afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.

    Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

  • Top