Sinterklaascake

benodigdheden
bereiding
Leg de marsepein een uurtje voor het bakken in de vriezer. Rasp het daarna direct in fijne sliertjes. Verwarm de oven voor op 160°C. (hete luchtoven 150ºC.) Bekleed een cakevorm met een inhoud van 1½ liter met bakpapier. Klop de boter, basterdsuiker en kaneelsuiker heel luchtig. Voeg dan een voor een de eieren toe en voeg gelijk met het laatste ei de crème fraîche bij het beslag. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel alles door elkaar. Hak de chocolade in kleine stukjes en spatel die met de marsepeinsliertjes en kruidnootjes door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in circa 65 minuten gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen. Was de mandarijn en rasp de schil eraf. Pers de mandarijn uit en roer een dik papje van poedersuiker en 2 à 3 eetlepels sap. Roer de schil erdoor en strijk dit uit over de bovenkant van de cake. Laat het glazuur in ongeveer 2 uur hard worden.


Top