Sinaasappel- cranberry cake met walnoten

benodigdheden
  • Ingrediënten deeg:

  • 175 gram boter
  • 500 gram Van Gilse fijne kristalsuiker
  • 3 los geklopte eieren
  • 740 gram tarwebloem
  • 11 g keukenzout
  • 10,5 gram bakpoeder
  • 4 gram baksoda
  • 525 ml sinaasappelsap
  • Geraspte sinaasappelschil (3 eetlepels)
  • 325 gram cranberry’s in stukjes gesneden
  • 175 g fijngehakte walnoten
bereiding
Bereidingstijd 30 minuten bereiding
Baktijd 30-35 minuten

Bereiding:
  • Verwarm de over voor op 180° C
  • Smeer de bakvorm in met boter
  • Doe de eieren met de boter en suiker in een kom en klop deze tot een luchtig mengsel
  • Voeg de bloem, zout ,bakpoeder en baksoda toe aan het mengsel. Zeef de bloem door het mengsel. Roer het sinaasappelsap rustig toe aan het mengsel.

    Bereiding cranberry vulling

  • Neem een steelpan en meng de cranberry’s met enkele lepels water, 2 eetlepels suiker, kaneel en kruidnagelpoeder.
  • Breng de inhoud aan de kook tot de cranberry’s openspringen
  • Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen
  • De hazelnoten kort in een droge koekenpan roosteren tot ze een mooie bruine kleur krijgen
  • De hazelnoten eerst af laten koelen en daarna fijnmalen
  • De boter, rest van de suiker, eieren en maïzena door elkaar mengen en tot een glad en luchtig mengsel mengen.

  • Bestrooi de aanrecht met bloem
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap
  • Bekleed de bakvorm met het deeg
  • Smeer de rode vruchtenjam op de bodem van het deeg
  • Verdeel de hazelnoten over de rode vruchtenjam
  • Het cranberrymengsel als laatste in de bakvorm gieten
  • Zet de taart in de over
  • Draai de oventemperatuur terug naar 180°C en bak de taart in ongeveer 40 minuten mooi bruin
  • Laat de taart even afkoelen en garneer deze met Van Gilse poedersuiker
  • Eet smakelijk!

  • Top