Sharonfruitconfiture

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 30 minuten

De vruchten wassen en de steelaanzet met de witte punt die eronder zit verwijderen. 1/3 deel van de vruchten pureren en de rest in kleine stukjes snijden en in een grote pan doen. De citroenen onder stromend heet water goed schoonboenen en de schil eraf raspen. De vruchten halveren en uitpersen. De suiker en het geleipoeder goed mengen en samen met de citroenrasp en het citroensap door de vruchten mengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 5 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen. BR>
Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerkingen
Sharonfruit is een oranje vrucht uit Israël die een beetje op een tomaat lijkt.

Top