Schuimsandwich met hazelnoot en peer

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine en rooster de gemalen noten lichtbruin in een hete droge koekenpan. Klop de eiwitten stijf met azijn en maïzena, voeg dan in gedeeltes de basterdsuiker toe en spatel er tenslotte in gedeeltes de noten door. Verdeel dit in 2 mooie ronde plakken met een doorsnede van 22 cm op de bakplaat en bak de schuimplakken in het midden van de oven in 40 minuten gaar. Laat de plakken in een uitgeschakelde oven nog een uur staan om af te koelen en haal ze daarna voorzichtig van de bakplaat. Klop de slagroom stijf met poedersuiker. Klop de stroop en likeur door de mascarpone. Spatel de slagroom door de mascarpone en schep dit mengsel op een van de schuimplakken. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in schijfjes. Schik deze schijfjes dakpansgewijs op de mascarponevulling en bedruppel ze licht met citroensap. Zet de tweede schuimplak erop en snijd de taart in 10 punten.


Top