Rozenmacarons

benodigdheden
bereiding
Doe de pistachenootjes in een zeef en overgiet ze rijkelijk met kokend water. Laat ze goed uitlekken en wrijf ze droog met een schone theedoek. Hiermee verdwijnen ook de bruine velletjes en blijven mooie groene nootjes over. Maal de nootjes met circa 25 gram poedersuiker in de keukenmachine heel fijn, maar voorkom dat ze olie gaan loslaten. Oven voorverwarmen op 180ºC. Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier of siliconenmatje. Klop de eiwitten zeer stijf met rest van de poedersuiker en spatel er de gemalen nootjes door. Schep met behulp van 2 theelepels 20 kleine hoopjes schuim op de bakplaat, met steeds een paar cm tussenruimte. Druk eventuele pieken in het beslag met een natte vinger plat. Bak de macarons in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Neem ze met een paletmes van de bakplaat en laat ze op het aanrecht afkoelen en opstijven. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de melk en laat er de kaneelsuiker en chocolade, op een zeer laag vuur en onder voortdurend roeren, in smelten. Neem de pan van het vuur en doe de massa met de mascarpone en rozenwater in een schaaltje en spatel alles door elkaar. Laat deze vulling in de koelkast opstijven tot ze nog goed smeerbaar is. Bestrijk de vlakke onderkant van de macarons met de crème en druk er steeds een tweede macaron met de vlakke kant tegenaan. Leg de 10 dubbele macarons op een schaal en serveer bij koffie of thee.


Top