Rote grütze met vanillesaus

benodigdheden
  • 200 g rode bessen
  • 200 g frambozen
  • 200 g rijpe kruisbessen
  • 80 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 6 eetlepels aardappelmeel
  • scheutje citroensap
  • 5 dl melk
  • ½ vanillestokje
  • 1 eierdooier
  • ½ l water
bereiding
De bessen, frambozen en kruisbessen schoonmaken en wassen. In een pan het fruit met water en 60 gram suiker aan de kook brengen en zachtjes 15 minuten laten koken. 4 eetlepels aardappelmeel met wat water tot een papje roeren en het vruchtennat hiermee al roerend binden. Een minuutje doorkoken en in een schaal schenken. Af laten koelen. Op smaak brengen met een scheutje citroensap. Voor de saus de melk met het opengesneden vanillestokje 15 minuten zachtjes laten trekken. Van de melk ½ dl apart houden. 2 eetlepels aardappelmeel met de eierdooier, de achtergehouden melk en 20 gram suiker tot een glad papje roeren. Wat van de hete melk erbij schenken en goed doorroeren. Dit mengsel toevoegen aan de hete vanillemelk. De vanillemelk al roerend laten binden. Als het begint te koken de pan direct van het vuur nemen en de saus gladroeren. De saus onder af en toe roeren af laten koelen. Bij de bessenvla serveren.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Top