Roerbak groenten met kip

benodigdheden
  • 400 g kip
  • 100 g broccoliroosjes
  • 100 g bloemkoolroosjes
  • 100 g gesneden worteltjes
  • 4 eetlepels olie
  • 2 schijfjes verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • ½ blik ananas in stukjes (uitgelekt)
  • 200 g kastanjechampignons
  • 100 g cashewnoten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • 1 theelepel Van Gilse Kristalsuiker
  • 1 dl bouillon
  • maïzena
  • pandanrijst
bereiding
Rooster de cashewnoten. Snijd de kip in reepjes. Blancheer in 3 minuten de bloemkool, broccolie en worteltjes. Verhit de wok en voeg de olie toe. Voeg gember en knoflook toe. Bak in 5 minuten de kipreepjes gaar. Voeg de geblancheerde groenten, ananas, champignons, sojasaus, wijn, suiker en bouillon toe. Maak de maïzena aan met wat water. Als de groenten beetgaar zijn, de roerbak met de maïzena licht binden. Tenslotte de noten toevoegen. Serveren met de pandanrijst.


Top