Rijstpudding met rode bessen

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw G. Kloosterman te Buitenpost (winnaar Sneukelarrangement zomer 2009)
  • 50 g Van Gilse Kaneelsuiker
  • 75 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 100 g dessertrijst
  • mespuntje zout
  • 6 dl volle melk
  • sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
  • sap en geraspte schil van 1 citroen
  • sap en geraspte schil van 2 limoenen
  • 125 ml slagroom
  • 175 g rode bessen
  • 4 opgerolde oubliewafeltjes
bereiding
De rode bessen wassen, 4 minitakjes achterhouden en de rest van de bessen rissen. Dessertrijst met de 3 variaties sap, melk, zout, basterd- en kaneelsuiker aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken. Rijst tot lauw af laten koelen, dan alle geraspte schillen en de bessen erdoor scheppen. Slagroom stijf kloppen en door de rijst spatelen. Rijst over 4 bakjes verdelen en ongeveer 2 uur in de koelkast zetten om goed koud te laten worden. Elk bakje garneren met een takje bessen en een oubliewafeltje.


Top