Rabarbertaart (omgekeerde)

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding
De rabarber schoonmaken en in stukken van circa 3 cm snijden. In een vuurvaste en dichte taartbodem van metaal of glas met een doorsnede van circa 24 cm 50 gram boter op een zacht vuur smelten. De basterdsuiker erdoor roeren. De stukjes rabarber er naast elkaar inleggen. Op een grote pit zachtjes verwarmen tot het mengsel karameliseert en stroperig wordt. Laten afkoelen. Boven een kom de bloem, poedersuiker en een snufje zout zeven. 50 gram koude boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door de bloem snijden. De dooier en het water toevoegen en met een koele hand snel tot een soepel deeg kneden. Het deeg minstens ½ uur in de koelkast laten opstijven.

Bereiding
De oven voorverwarmen op 200 °C. Het werkvlak bestuiven met bloem en het deeg uitrollen tot een ronde lap van circa 26 cm. De deeglap over de rabarber leggen en aan de rand voorzichtig naar de bodem drukken. In het midden van de oven de taart in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Een platte schaal op de vorm leggen. Samen keren en de taart op de schaal laten glijden. Deze taart is lauwwarm het lekkerst. Een bolletje vanilleroomijs smaakt er heerlijk bij.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à 20°C verlagen.

Deze bijzondere rabarbertaart is vooral als dessert erg lekker.

Top