Rabarberrelish

benodigdheden
  • 300 g schoongemaakte rabarber
  • ½ Spaanse peper
  • 1 grote ui
  • 150 ml gezeefde rode tomaten
  • 100 ml rode wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
bereiding
De rabarber in stukjes van circa 1 cm snijden en in een pan doen. Het pepertje halveren en de zaadjes eruit halen. De ui pellen en in enkele stukken snijden. Het pepertje met de ui en de gezeefde tomaten pureren. Het mengsel samen met de azijn, mosterd en suiker aan de rabarber toevoegen en goed vermengen. Op smaak brengen met peper en zout. Het mengsel aan de kook brengen en 20 à 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Het mengsel als het dik vloeibaar is in een schoongemaakte pot schenken. De pot tot de rand vullen en direct afsluiten. Zet de pot vervolgens 5 minuten op de kop.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Opmerking
Een relish lijkt op chutney, maar is iets meer vloeibaar.

Deze relish is lekker bij shaslicks.

Top