Puddingcake met fruit en kaneel

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw M. Bosman te Veere (winnaar Betuwe-arrangement Zomer 2007)
  • 700 g schoongemaakt fruit*
  • 85 g gesmolten boter
  • 175 g Van Gilse Lichte Basterdsuiker
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels kaneel
  • poedersuiker voor garnering
  • slagroom voor garnering
bereiding
De oven voorverwarmen op 180°C. Vet een springvorm licht in en snijd groot fruit in stukjes. Verdeel het fruit over de bodem. Strooi de helft van de basterdsuiker erover en lepel daar het sinaasappelsap op. Klop de eieren en de rest van de suiker tot het licht schuimig is, meng er dan de gesmolten boter, de sinaasappelrasp en de melk doorheen. Zeef het meel en de kaneel erboven en meng alles voorzichtig door elkaar. Giet het mengsel gelijkmatig over het fruit en bak de puddingcake 30 tot 35 minuten tot die goudbruin is en stevig aanvoelt. Licht bestrooien met poedersuiker en warm of koud serveren met slagroom en eventueel een bolletje vanille-ijs. De puddingcake kan zowel als nagerecht als gebak gereserveerd worden.

*Fruit bijvoorbeeld zwarte bessen, kruisbessen, pruimen, appels, peren. Omdat elk seizoen zijn eigen fruitsoorten heeft, is het een ideaal recept voor het hele jaar. Heel veel fruitsoorten voldoen, mits ze niet te zacht zijn zoals aardbeien en bramen. De puddingcake die van zichzelf vrij vochtig is, wordt dan te vochtig.


Top