Poffertjes met gebakken appel en zoete rookspek

benodigdheden
bereiding
Poffertjes:
Doe het zout in een beslagkom. Zeef de bloem in de beslagkom en maak een holle ruimte in het midden van de bloem. Giet de melk en de gist in de holle ruimte en meng vanuit de holle ruimte het beslag. Voeg het ei en de olie toe en roer tot één massa. Laat het beslag 45 minuten rusten op een warme plek. Bewaar het beslag bij voorkeur in een spuitfles.

Zoet spek:
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Leg de plakken rookspek op een bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de schenkstroop. Bak het spek 40 minuten in een oven van 110°C, totdat ze krokant zijn.

Appel:
Schil de appels en snij ze in tweeën. Verdeel elke helft in drieën snij het klokhuis eruit. Bewerk snel om verkleuring te voorkomen.

Serveren
Laat een poffertjespan en een koekenpan heet worden op hoog vuur. Bestrijk de poffertjespan met roomboter. Vul de gaten met de poffertjesbeslag en plaats een aantal rozijnen in het midden van het beslag. Draai de poffertjes om met een tandenstoker wanneer de ene kant bruin is. Doe olie in de koekenpan. Voeg de gesneden appel toe en strooi kort daarna de suiker over de appels heen. Wanneer ze bruin beginnen te kleuren voeg je het kaneelpoeder toe. Kort daarna mogen de appels afgeblust worden met de calvados. Decoreer het bord met walnoten in een lijn. Leg langs de lijn de poffertjes, de appel en twee bolletjes vanille ijs. Steek twee krokante stukken spek in de ijsbolletjes.

Top