Pindasaus

benodigdheden
  • 300 g pindakaas
  • 300 ml kokend water
  • 100 ml melk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sambal
  • 1 tl koriander
  • 3 el citroensap
  • 2 el sojasaus
  • 2 el Van Gilse Schenkstroop
bereiding
Bereidingstijd
30 min.

Bereiding
Snij de ui fijn en fruit deze in de koekenpan. Breng in een steelpannetje het water aan de kook. Voeg hier de pindakaas aan toe en roer goed door elkaar. Voeg dan de uitjes en uitgeperste knoflook toe. Vervolgens de melk toevoegen. Als laatste de kruiden en stroop toevoegen. Laat alles al roerende nog even op een zacht vuurtje staan.

Variatietips
Maak de saus dikker of dunner door meer of minder melk of water toe te voegen.Voeg meer sambal toe voor een pittigere pindasaus.

Top