Pindakaassoufflés

benodigdheden
bereiding
Smelt de helft van de boter. Smeer met de helft hiervan de soufflébakjes in. Zet de vormpjes een half uur in de koelkast zodat de boterlaag hard wordt. Smeer de bakjes nogmaals in met de rest van de gesmolten boter. Strooi nu ook wat poedersuiker langs de binnenkant van de vormpjes en zet ze weer een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met 4 eetlepels poedersuiker. Verwarm de melk en laat de monchou en pindakaas hierin smelten. Kneed de rest van de boter door de bloem en voeg dit beetje bij beetje aan de hete pindakaasmassa toe. Laat deze nog 3 minuten zachtjes doorkoken en klop er dan, van het vuur af, de eidooiers en basterdsuiker door. Blijf goed roeren tot zich een dikke saus vormt. Laat deze saus afkoelen tot deze lauw aanvoelt. Spatel er de eiwitten door en verdeel dit mengsel over de ingevette soufflébakjes. Zet ze op een rooster midden in de oven en bak de soufflé in 15 minuten gaar. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.


Top