Piccalilly

benodigdheden
  • 1½ kg gemengde groenten (zie opmerking)
  • 200 g zout
  • 2 l water
  • 1½ theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 150 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 7½ dl azijn
  • 30 g bloem
  • 1 theelepel kurkuma
bereiding
Voorbereiding
De groenten schoonmaken en in kleine stukjes snijden of verdelen. In een grote schaal een laagje groente leggen en hierover wat zout strooien. Deze laagjes herhalen tot de groente en het zout op zijn. Het water erover schenken en de kom afgedekt 24 uur in de koelkast zetten.
De volgende dag de groenten uit het zoute water scheppen, in een bak schoonwassen en heel goed in een vergiet laten uitlekken. In een grote wijde pan het mosterdpoeder, gemberpoeder, knoflook, suiker en 6 deciliter van de azijn mengen. De groenten toevoegen en het geheel aan de kook brengen. De groenten 20 minuten zachtjes in de open pan laten koken. In een kom de bloem met kurkuma en de rest van de azijn tot een papje roeren. Dit papje al roerend aan de pan toevoegen en 2 minuten al roerend laten koken. De piccalilly in de schoongemaakte potten schenken en de potten direct sluiten.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Opmerking
Verse groenten: bijv. bloemkool, komkommer, courgette, sperzieboontjes, verse zilveruitjes en verse augurken.
Lekker bij o.a. een stukje kaas, rode bietjes en een karbonade.

Top