Perzik-karamel Flammkuchen

benodigdheden
bereiding
  • Meng in een kom de gist, bloem, suiker en voeg een snufje zout toe
  • Maak een kuiltje in het midden en schenk er het water in
    >li>Kneed het geheel tot een soepel deeg
  • Leg het deeg in een beslagkom en dek deze af en laat het deeg 1 uur rijzen
  • Verwarm de oven voor op 250° C
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Maak het fruit schoon en halveer de aardbeien
  • Meng de kwark met de crème fraîche
  • Rol het deeg na het rijzen met een deegroller op de bakplaat uit tot een dunne lap
  • Smeer het mengsel van kwark en crème fraîche op het deeg
  • Beleg het deeg met de helft van de aardbeien en blauwe bessen
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven
  • Baktijd 15-20 minuten op 210 °C
  • Maak de perziken schoon en snij ze in partjes en meng met de Van Gilse Fijne kaneelsuiker
  • Laat in een steelpan de roomboter smelten
  • Voeg de perziken met het kaneelmengsel toe en laat karamelliseren tot een mooie lichtbruine kleur
  • Haal de bakplaat met de zoete flammkuchen uit de oven en beleg met deze met de resterende verse vruchten
  • Leg de warme kaneel perziken op de flammkuchen en druppel wat karamelsaus over de flammkuchen
  • Finishing Touch: bestrooi de flammkuchen met Van Gilse poedersuiker

  • Top