Paprika-tomatenchutney

benodigdheden
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 500 g rode tomaten
  • 250 g uien
  • 1 eetlepel madeira
  • 200 g Van Gilse Bruine Kandij
  • naar smaak peperkorrels
  • snufje zout
  • 1 kruidnagel
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • snufje paprikapoeder
bereiding
Ontdoe de paprika’s van hun zaadlijsten en steeltje en snijd ze in kleine reepjes. Tomaten even in kokend water laten "schrikken" en van de schil ontdoen, in grote stukken snijden. De uien schillen en in kleine snippers snijden. Alles in een grote pan doen en samen met de madeira, kandij en kruiden aan de kook brengen en ongeveer 30 tot 40 minuten onder voortdurend roeren laten koken. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top