Muffins met noten, fruit en kruiden

benodigdheden
  • 75 g bloem
  • 75 g volkorenmeel
  • 25 g tarwezemelen
  • 100 g Van Gilse Lichte Basterdsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • 25 g gehakte macedamia noten
  • 25 g gehakte walnoten
  • 25 g rozijnen
  • 45 g krenten
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melasse*
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1,8 dl melk
  • *melasse is verkrijgbaar in de reformwinkel
bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de volgende ingrediënten in een kom: meel, bloem, basterdsuiker, bakpoeder en specerijen. Voeg de zemelen toe. Klop in een andere kom de eieren, melk, melasse en olie door elkaar. Meng het eierenmengsel met het bloemmengsel. Schep hier de gehakte noten en fruit door. Vul de muffinvormpjes voor driekwart. Bak de muffins in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Top