Midwinter-chocoladecake (ingezonden recept)

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor tot 160 graden. Bekleed een spring- of gewone ronde taartvorm (diameter 24 cm) met vetvrij bakpapier. Smelt de chocolade samen met de roomboter au bain-marie of in de magnetron. Klop met een houten lepel de basterdsuiker, schenkstroop, rum, losgeklopte eieren en het zout door de chocolade-boter. Zeef het cakemeel boven dit mengsel en spatel het erdoor. Schep het beslag over in de vorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm op het aanrecht uitdampen en plaats hem dan op een rooster om helemaal af te koelen. Klop de MonChou los met de poedersuiker en sinaasappelschil en strijk het over de bovenkant van de cake. Schep de cranberrycompote in het midden op de MonChoulaag en strooi de witte vlokken rondom de cake.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top