Meringue-fruitcoupes

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding
Maak meringues een dag van te voren. Verwarm de oven voor op 100°C. Klop de eiwitten met het limoensap stijf met de mixer in een schone vetvrije kom totdat het witte punten vormt. Klop de kristalsuiker lepel voor lepel door het schuim tot het mooi egaal is en glanst. Maak met een lepel of spuitzak kleine rondjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en droog de meringues minimaal 2 uur. Ze moeten mooi droog van binnen zijn. Als deze nog niet droog zijn, laat ze dan nog in de oven staan bij een temperatuur van 80°C. (Je kunt ook kant en klare meringues kopen indien je geen tijd heeft om ze zelf te maken)

Bereiding
Maak het fruit schoon en pureer hiervan de helft en snijd de andere helft in stukjes. Zet het fruit met een klein beetje water en de geleisuiker speciaal op het vuur en breng het langzaam al roerend aan de kook. Eén minuut doorkoken, het mengsel in een schoongemaakt bakje schenken en laten afkoelen. Roer onder het afkoelen de fruitmassa af en toe door zodat er een losse massa ontstaat. Roer er eventueel voor extra smaak nog een scheutje likeur door.Verkruimel enkele meringues grof en schep deze in 4 hoge ijscoupes. Schep hierover de helft van de fruitmassa. Schep hier een bolletje roomijs over, gevolgd door de rest van de fruitmassa. Sluit af met een verkruimelde meringue. Garneer met vers fruit en eventueel met een toefje slagroom. Serveer de coupes direct.


Top