Marmelade met whisky en bruine suiker

benodigdheden
bereiding
Voorbereidingstijd
± 30 minuten

Het sinaasappelvruchtvlees in stukjes snijden en in een pan doen. De oranje schil van de sinaasappels goed schoonboenen en in flinterdunne reepjes snijden. De reepjes sinaasappelschil, whisky en basterdsuiker door het sinaasappelvruchtvlees scheppen en circa 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan.

Bereidingstijd
± 10 minuten

Het geleipoeder zorgvuldig door het sinaasappelmengsel roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koeken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De marmelade in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
±½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Top