Mandarijn-notenjam

benodigdheden
bereiding
Voorbereidingstijd
± 10 minuten

Vier van de mandarijnen onder stromend heet water goed schoonboenen en de oranje schil er met een fijne rasp afraspen. De vruchten pellen, alle witte velletjes zorgvuldig verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. De noten fijnhakken.

Bereidingstijd
± 15 minuten

In een pan het vruchtvlees goed met de geraspte schil, het geleipoeder en de suiker vermengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en de noten toevoegen. Vervolgens de jam in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Top