Luxe wentelteefjes

benodigdheden
  • ½ liter melk
  • 100 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 5 g kaneel
  • 3 eieren
  • rum*
  • 1 vanillestokje
  • Van Gilse Kaneelsuiker
  • vanille-ijs
  • boter om in te bakken
  • 1 appel (bijv. Jonagold)
  • calvados**
  • ½ oudbakken en ongesneden witbrood of maisbrood
  • * bijvoorbeeld miniflesje of rum, speciaal voor bakproducten
  • ** bijvoorbeeld miniflesje
bereiding
Meng de melk, suiker, kaneel, eieren en rum. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes de vanille eruit en voeg deze toe aan het nu al heerlijk geurende mengsel. Snijd 4 dikke boterhammen van elk circa 3 cm dik. Steek hier met een vormpje, kopje of glas mooie rondjes uit van circa 8 cm in doorsnede. Leg de boterhammenrondjes in de schaal met het mengsel en laat het even weken. Schil intussen de appel en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appel in mooie dunne plakjes en leg deze in een schaaltje. Sprenkel een beeje van de calvados over de appelschijfjes, schep het voorzichtig om en laat dit even intrekken. Neem een koekenpan, smelt hierin een klontje boter en bak de broodrondjes hierin bruin en gaar. De wentelteefjes geuren heerlijk. Zet intussen vier bordjes of schaaltjes klaar. Leg op elk bordje twee schijfjes appel. Hierbovenop wordt het wentelteefje gelegd. Op het wentelteefje komt wat kaneelsuiker en daarboven op een bolletje vanille-ijs. Smullen maar een lekkernij voor jong en oud. Wanneer het gerecht ook door kinderen gegeten wordt, kan ervoor gekozen worden om enkele plakjes appel zonder calvados klaar te maken. Voor de rum is dit niet nodig omdat dit alleen als smaakversterker dient en de alcohol verdampt tijdens het bakken.


Top