Limoen-kokoscake

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw W. van Dijk te Uithoorn (winnaar november bioscoopbonnenactie winter 2009/2010)
  • 200 g Van Gilse Lichte Basterdsuiker
  • Van Gilse Poedersuiker
  • 2 limoenen
  • 100 g geraspte kokos
  • 175 g zachte roomboter
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 200 g boerencakemeel
  • mespuntje zout
bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een cakeblik van 1 liter inhoud met bakpapier. Boen de limoenen goed schoon onder de stromende kraan, wrijf ze droog, rasp de schil eraf en pers ze uit. Klop de boter, basterdsuiker, zout, de helft van het limoensap en de helft van de limoenrasp heel luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en voeg gelijk met het laatste ei ook de crème fraîche toe. Spatel er ¾ van de kokos door. Zeef het cakemeel boven het beslag en spatel ook dit erdoor. Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Laat de cake op een rooster uitdampen en afkoelen. Roer zoveel poedersuiker door de andere helft van het limoensap tot dit een dik glazuur geeft. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de cake met het glazuur. Vermeng de rest van de limoenrasp met de rest van de kokos en strooi dit over het glazuur terwijl dit nog vochtig en plakkerig is. Laat de cake minstens een paar uur staan, zodat alle smaken zich goed vermengen en het glazuur hard wordt.


Top