Kwarktaart met aardbeien

benodigdheden
  • 4 eieren
  • 120 gram Van Gilse kristalsuiker
  • 120 g tarwebloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 45 ml water
  • 750 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 2 koffielepels cacao
  • Vanillearoma (enkele druppels)
bereiding
Bereidingstijd: 50 minuten

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een beslagkom. Meng de eidooiers met 100 gram suiker en het water en klop deze tot een witte romige massa. Meng 120 gram tarwebloem met het bakpoeder. Roer het eiwit voorzichtig door dit mengsel en giet het deeg in een springvorm (Ø 26 cm). Bak de bodem in ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ° C. Na de baktijd de 10 minuten af laten koelen in de vorm en daarna de springvorm verwijderen. Als de taart goed afgekoeld is horizontaal doorsnijden. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes en snij ze in stukjes. Leg 2/3 van de aardbeien op de onderste bodem. Klop de slagroom luchtig op. Voeg het vanillearoma en 2 eetlepels kristalsuiker toe aan de kwark. Roer de slagroom door het kwarkmengsel. Smeer 1/3 van het mengsel over de aardbeien op de onderste bodem. Leg de bovenste bodem er bovenop. Besmeer met de rest van het mengsel de bovenkant en zijkant van de taart. Laat de taart 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer de taart naar eigen smaak met de resterende aardbeien en cacao

Top