Kruisbessen met ananas en amandel

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten

Week de rozijnen in de Amaretto. Rooster de amandelen op een laag vuur in een koekenpan. Doe de kruisbessen in een ruime pan en breng ze aan de kook, voeg evt. wat ananassap toe. Op het moment dat het velletje van de kruisbessen stuk gaat de ananas toevoegen samen met de geweekte rozijnen en de Amaretto. Pan van het vuur nemen en de Van Gilse geleisuiker speciaal toevoegen en goed doorroeren. De pan weer terug op het vuur en alles aan de kook brengen. Laat het mengsel 4- 5 minuten goed doorkoken. De kooktijd begint wanneer de massa borrelt en blijft borrelen, ook als u roert. De jam word pas stevig tijdens het afkoelen. Roer de geroosterde amandelen door de jam. Om te testen of de jam goed is kunt u op een ijskoud schoteltje een druppel jam laten vallen en als deze meteen stolt is de kooktijd voldoende en kunt u de jam in de potten gieten, anders nog even door laten koken. Na het vullen de deksels op de potten doen en op zijn kop zetten, af en toe de potten omdraaien.

Top