Konijnenboutjes met schenkstroop

benodigdheden
  • konijnenbouten
  • 300 g sjalotjes
  • 40 g boter of margarine
  • 3 theelepels gedroogde tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 3 dl rode wijn
  • 1 pot wildfond (380 ml)
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 3 eetlepels Van Gilse Schenkstroop
  • 1 à 2 eetlepels bloem
bereiding


Voorbereiding
Konijn onder koud stromend water schoonspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Sjalotjes pellen. In een pan boter verhitten, konijn met tijm bestrooien en rondom bruin bakken. Konijn uit de pan scheppen en met zout en peper bestrooien. Sjalotjes en spekblokjes aan achtergebleven bakvet toevoegen en rondom bruinbakken. Konijn toevoegen en in circa 1¼ uur gaar stoven. Konijn uit de pan nemen.Kaneel en stroop door de saus roeren. Het bloem aanlengen met 3 eetlepels water en toevoegen aan de saus. Al roerend laten binden tot een lichtgebonden saus ontstaat. Konijn terugleggen in de pan en meeverwarmen. Lekker met aardappelpuree.


Top