Kersenbavarois

benodigdheden
bereiding
Was de kersen, halveer ze en haal de pitten eruit. Maal een derde van de kersen tot pulp in de keukenmachine. Klop de eidooiers luchtig en schuimig met de helft van de fijne kristalsuiker. Klop de slagroom stijf. Week de gelatine. Breng de helft van de wijn zachtjes aan de kook met de rest van de kristalsuiker en los er de uitgeknepen gelantineblaadjes in op (van het vuur) en roer er de rest van de wijn door. Laat de wijn snel afkoelen en spatel er zodra ze vrij lobbig is de eidooiers, kersenpulp en slagroom door. Bekleed een bolronde vorm met plastic folie. Spatel eerst nog de helft van de halve kersen door de stevige massa en schep die dan over in de vorm. Dek ook de bovenkant af met plastic folie en zet de vorm voor ongeveer 4 uur in de koelkast. Stort de bavarois op een mooie schaal en haal het folie eraf. Strooi er de rest van de halve kersen over samen met wat poedersuiker.




Top