Karamelsiroop (zelf maken)

benodigdheden
bereiding
  • Neem 100 gram poedersuiker (liefst bakkerspoedersuiker, hier zit geen toegevoegde troep in) en laat smelten in een pan met dikke bodem, roer als het smelt proces halverwege is om de overgebleven suiker door de caramel heen te werken want we willen geen zwarte caramel
  • Nu van het vuur afnemen en en al roerend het water toevoegen en blijven roeren (eventueel op een laag pitje) totdat alles goed opgelost is en je een homogene bruine doorzichtige siroop hebt. Heb je toevallig vloeibare glucose in huis of maisstroop dan voeg in dit stadium een stevige dessertlepel toe en roer totdat het geheel gesmolten is en goed opgenomen in de siroop.
  • Neem een potje of flesje, plaats daarin een vanillestokje en voeg de siroop bij, sluit af en laat afkoelen, ontzettend lang houdbaar maar meestal snel op, als je het 2 weken gesloten kunt laten is de smaak van de siroop op zijn best.
  • Op deze manier kun je verschillende caramelsiropen maken, ieder met zijn eigen smaak, maak een wat grotere batch en vul potjes af, in ieder potje een ander kruid, bvb een pijpje kaneel, 1 of 2 stuks steranijs, een paar gekneusde cardemompeulen etc.......

  • Top