Hangop met pijnboompitten

benodigdheden
bereiding
Leg een schone theedoek in een fijne zeef en plaats deze op een grote kom. Giet de karnemelk in de zeef en laat deze 24 uur uitlekken op een koele plaats.Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Laat ze afkoelen en hak ze in fijne stukjes. Week de gelatine in koud water. Verwarm het sinaasappelsap en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer ook de suikerstroop, basterdsuiker en sinaasappelschil door het sap. Schep de hangop uit de zeef in een schone kom. Roer de pijnboompitten en het sapmengsel door de hangop. Teken met de stroopstift 4 grote bloemen op 4 platte borden. Schep de hangop op de borden zodat de bloem nog (gedeeltelijk) zichtbaar is. Leg gewassen en uitgelekte aardbeien op en rond de hangop en garneer elk bord met een muntblaadje.

Je kunt de pijnboompitten en aardbeien geheel of gedeeltelijk vervangen door bessen, bramen of frambozen.


Top