Grapefruitmarmelade

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 120 minuten

De grapefruits en de citroen onder stromend warm water schoonboenen. De vruchten halveren en uitpersen. Het sap door een zeefje in een pan schenken. De achtergebleven pitjes en velletjes in een andere pan doen. Alle velletjes uit halve vruchten halen en aan de overige velletjes toevoegen. De halve schillen in heel dunne reepjes snijden en bij het sap voegen. Het water over beide pannen verdelen. Beide mengsels aan de kook brengen en 50 minuten zachtjes laten koken. Op de pan met sap en reepjes een zeef leggen. De inhoud van de pan met velletjes in de zeef schenken en voorzichtig het vocht uit de velletjes drukken. De suiker aan de vruchtenmassa in de pan toevoegen, al roerend aan de kook brengen en circa 6 minuten goed borrelend laten koken. Controleren of de marmelade dik genoeg is en anders nog even laten koken. (Controleren door op een gekoeld schoteltje uit de koelkast een beetje marmelade te laten vallen. Wanneer deze stevig wordt, is de marmelade voldoende ingekookt.) De marmelade in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de randvullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Een pittige marmelade die bij gebruik van roze grapefruits een fraaie zachtroze kleur krijgt.

Top