Goudreinet kaneelgelei

benodigdheden
bereiding
bereidingstijd 30 minuten
wachttijd 2 uur en 15 minuten
  • De appels mogen met schil en klokhuis in stukken gesneden worden en samen met het appelsap en 1 kaneelstokje in pan aan de kook brengen.
  • Eenmaal aan de kook dan zachtjes laten tot moes koken.
  • Maak de schone theedoek nat en hang deze uitgewrongen in een vergiet boven een pan/kom.
  • Schenk de gekookte moes in de doek en laat deze een half uur uitlekken.
  • Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de appelpulp en vang dit in de kom op.
  • Zet een schoteltje in de koelkast.
  • - Rasp de schil van de ½ limoen en pers de limoen uit en doe dit samen met 100 ml appelsap en het opgevangen appelsap uit de moes en de geleisuiker in een pan.
  • Breng dit mengsel aan de kook en laat het 2 minuten koken.
  • Na de geadviseerde kooktijd een druppel op het koude schoteltje laten vallen, als deze meteen geleert is de gelei goed. Zo niet dan is het niet erg om de kooktijd iets te verlengen.
  • Schenk de gelei in de pot en voeg het kaneelstokje toe.
  • Sluit de pot af en zet deze 2 uur omgekeerd weg.

Top