Gember-kruidnoten

benodigdheden
  • 75 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 50 g Van Gilse Kaneelsuiker
  • 100 g zachte roomboter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel Chinese 5-kruidenpoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 3 eetlepels karnemelk
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 5 bolletjes gember op siroop (fijngehakt)
  • ± 3 eetlepels gemberjam
bereiding
Met koele handen een soepel deeg kneden van bakmeel, boter, kruiden, gembersiroop, karnemelk, basterd- en kaneelsuiker. De fijngehakte gember erdoor kneden. Het deeg in plastic folie verpakken en een uurtje in de koelkast leggen.Oven voorverwarmen op 150ºC. Bakplaat met bakpapier bedekken. Van het deeg walnootgrote balletjes vormen en deze enigszins platgedrukt op de bakplaat leggen met circa 3 cm tussenruimte (gebruik eventueel een tweede bakplaat). Druk met de achterkant van een houten lepel kuiltjes in de deegbergjes en schep hier met een theelepelje steeds een beetje gemberjam in. Bak de gember-kruidnoten in 25 minuten midden in de oven gaar. Neem ze met een paletmes van de bakplaat en laat ze op het aanrecht afkoelen en opstijven.


Top