Gekruid zoetzuur van bietjes

benodigdheden
  • 1 kg rauw geschilde rode bietjes
  • 1 stukje van 3 cm gemberwortel
  • 1 kaneelpijpje
  • 3 kruidnagels
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1 stukje foelieblaadje
  • 1 laurierblad
  • 2 dl rode wijn
  • 500 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 4 dl azijn
bereiding
Bereidingstijd
± 45 minuten

De rode bieten in dunne plakjes snijden of schaven. De gemberwortel schillen en kneuzen. De kruiden in een doekje binden. In een pan de azijn met de wijn, kruiden en basterdsuiker aan de kook brengen. De plakjes biet toevoegen en in circa 20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Met een schuimspaan de plakjes biet in schoongemaakte potten scheppen. Het vocht inkoken tot het iets stroperig begint te worden. Op de bietjes schenken. De bietjes moeten nu 1½ - 2 cm onder de stroop staan. De potten direct afsluiten.

Bewaarvoorschrift
Donker.

Opmerking
Deze zoetzure bietjes smaken heerlijk bij haring.

Top