Fruitige Rijstepap

benodigdheden
bereiding
Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm en de aardbeien in plakjes. Smelt de boter in een pan en roer met de witte basterdsuiker op een middelhoog vuur tot een lichtbruine karamel. Schenk een scheut prosecco/cava bij de karamel en voeg de rabarber toe. Op een zacht vuurtje de rabarber garen, ± 15 minuten. Als de rabarber gaar is en het vocht zo veel mogelijk verdampt is mag het mengsel gepureerd worden. Meng een beetje poedersuiker door het rabarberpuree

Snijd het vanillestokje open en meng het poeder met de melk en slagroom, lavendel en breng deze langzaam aan de kook. Roer de dessertrijst door het melkmengsel en draai het vuur laag en laat de rijst garen (± 20 minuten) maar roer tijdens de kooktijd de rijstepap regelmatig door. Klop de fijne kristalsuiker met de eidooiers tot een wit en schuimige massa. Als de rijst gaar is het eimengsel toevoegen aan de rijstepap en op een laag vuur de pap verwarmen totdat de pap gaat binden. (! niet meer laten koken). Schenk de rijstepap in schaaltjes/glazen en garneer met het rabarbermengsel en de aardbeien.

Eet smakelijk!

Top