Frisse Appeltaart met zelfgemaakte abrikozenjam

benodigdheden
bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 C°
  • Vet de bakvorm in en bestrooi deze met wat bloem
  • Snij de koude boter in blokjes
  • Klop het ei los
  • Meng in een kom de bloem, zout, Van Gilse witte basterdsuiker, 2/3 losgeklopt ei door elkaar en kneed dit tot een deegbal. En leg het deeg even in de koelkast°
  • Schil de appels en snijd ze in stukjes
  • Besprenkel de appels met wat citroensap en meng de kaneelsuiker, wat citroenrasp en custard door het appelmengsel
  • Rol het deeg uit en bedek de bodem en de zijkanten van de bakvorm (2/3 van het deeg)
  • Verdeel het appelmengsel over de bodem
  • Rol de rest van het deeg uit en snijd hiervan de reepjes waarmee de bovenkant van de appeltaart bedekt wordt°
  • Smeer deze reepjes in met het resterende eimengsel
  • Zet de taart in het midden van de oven en bak deze in ongeveer 55-60 minuten gaar en mooi bruin
  • Na baktijd de taart af laten koelen
  • Garneer de appeltaart met lekker zelfgemaakt abrikozenjam
  • Eet smakelijk!

  • Tip! De appeltaart smaakt natuurlijk het allerlekkerste als u deze garneert met zelfgemaakte abrikozenjam! http://vangilse.nl/recept/abrikozenjam-met-vanille/ 

    Variatietip:
  • Van Gilse Witte Basterdsuiker in het recept kunt u vervangen door de Van Gilse Lichte Basterdsuiker of Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • Appeltaart is ook heerlijk met wat amandelspijs. Meng 125 gram amandelspijs met ei en smeer deze op de bodem van de appeltaart

  • Top