bereiding
Verwarm de oven voor op 180 C°
Vet de bakvorm in en bestrooi deze met wat bloem
Snij de koude boter in blokjes
Klop het ei los
Meng in een kom de bloem, zout, Van Gilse witte basterdsuiker, 2/3 losgeklopt ei door elkaar en kneed dit tot een deegbal. En leg het deeg even in de koelkast°
Schil de appels en snijd ze in stukjes
Besprenkel de appels met wat citroensap en meng de kaneelsuiker, wat citroenrasp en custard door het appelmengsel
Rol het deeg uit en bedek de bodem en de zijkanten van de bakvorm (2/3 van het deeg)
Verdeel het appelmengsel over de bodem
Rol de rest van het deeg uit en snijd hiervan de reepjes waarmee de bovenkant van de appeltaart bedekt wordt°
Smeer deze reepjes in met het resterende eimengsel
Zet de taart in het midden van de oven en bak deze in ongeveer 55-60 minuten gaar en mooi bruin
Na baktijd de taart af laten koelen
Garneer de appeltaart met lekker zelfgemaakt abrikozenjam
Eet smakelijk!
Tip! De appeltaart smaakt natuurlijk het allerlekkerste als u deze garneert met zelfgemaakte abrikozenjam!
https://vangilse.nl/recept/abrikozenjam-met-vanille/
Variatietip:
Van Gilse Witte Basterdsuiker in het recept kunt u vervangen door de Van Gilse Lichte Basterdsuiker of Van Gilse Donkere Basterdsuiker
Appeltaart is ook heerlijk met wat amandelspijs. Meng 125 gram amandelspijs met ei en smeer deze op de bodem van de appeltaart